L'Ajuntament de Sant Joan demolirà l'àrea d'aportació de la Coromina del Bac

El Contenciós de Girona la considera il·legal i dóna la raó als veïns que s'hi van oposar.

per Redacció, 2 de juny de 2009 a les 16:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha acordat amb els veïns de l'avinguda del Cubilà clausurar i demolir l'àrea d'aportació de deixalles de la Coromina del Bac. L'enderroc es farà efectiu una vegada entri en funcionament la deixalleria situada al polígon del cal Gat i que actualment està en construcció.

Tot plegat després que la setmana passada el jutjat del Contenciós número 1 de Girona la declarés il·legal. L'àrea d'aportació, construïda en l'anterior mandat municipal, serveix per llençar-hi les escombraries fora de l'horari que marca el model porta a porta. Està situada al costat est del giratori de la gasolinera i la Vila Icària.

Tanmateix un grup de veïns de la zona va interposar un recurs contra el consistori governat per Esquerra pel fet que la parcel·la no estigués qualificada com a àrea de serveis municipals sinó com a equipaments. El Contenciós va estimar que una àrea d'aportació no es pot considerar un equipament.

Segons fonts municipals, malgrat que podien interposar-hi recurs, han prioritzat assolir un acord amb els veïns per tancar definitivament la polèmica.

 

Participació