L'Ajuntament de Sant Joan demolirà l'àrea d'aportació de la Coromina del Bac

El Contenciós de Girona la considera il·legal i dóna la raó als veïns que s'hi van oposar.

Redacció
02 de juny del 2009


L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha acordat amb els veïns de l'avinguda del Cubilà clausurar i demolir l'àrea d'aportació de deixalles de la Coromina del Bac. L'enderroc es farà efectiu una vegada entri en funcionament la deixalleria situada al polígon del cal Gat i que actualment està en construcció.

Tot plegat després que la setmana passada el jutjat del Contenciós número 1 de Girona la declarés il·legal. L'àrea d'aportació, construïda en l'anterior mandat municipal, serveix per llençar-hi les escombraries fora de l'horari que marca el model porta a porta. Està situada al costat est del giratori de la gasolinera i la Vila Icària.

Tanmateix un grup de veïns de la zona va interposar un recurs contra el consistori governat per Esquerra pel fet que la parcel·la no estigués qualificada com a àrea de serveis municipals sinó com a equipaments. El Contenciós va estimar que una àrea d'aportació no es pot considerar un equipament.

Segons fonts municipals, malgrat que podien interposar-hi recurs, han prioritzat assolir un acord amb els veïns per tancar definitivament la polèmica.