La cuina centralitzada en 'fase d'estudi avançat'

Donaria servei a l'Hospital i a les escoles.

Redacció
29 de maig del 2009


El Consell Comarcal del Ripollès estudia instal·lar un servei de cuina centralitzada al polígon de Niubò de Campdevànol per servir l'Hospital i les escoles de la comarca. Enric Pérez ha confirmat aquest divendres les informacions publicades pel setmanari El Ripollès sobre aquest nou servei i ha indicat que està en 'fase d'estudi avançat'. Tot i així, tal i com ha admès el gerent de l'Hospital Comarcal, Joan Grané, la decisió 'encara trigarà uns mesos' i l'equipament no veuria la llum abans de mitjans de 2010.

Una confluència d'interessos
El projecte de cuina centralitzada neix d'una confluència d'interessos. Mentre el Consell Comarcal el plantejava inicialment per les escoles -té la competència delegada- l'Hospital de Campdevànol estudiava com tirar endavant una ampliació de l'actual servei que data del 1987. Una ampliació que li podia suposar a l'equipament mèdic uns 600.000 euros.

El president del Consell Comarcal, Enric Pérez, explica que tot just s'estudia la inversió necessària -que estima en 1,5 milions d'euros-, la rendibilitat econòmica del servei i l'avaluació de la tecnologia per garantir les condicions sanitàries i la màxima qualitat del menjar. En aquest sentit a la nau propietat del Consell al polígon de Niubò s'hi instal·laria la línia de fred mentre que la línia de calent seria a cadascun dels centres receptors. Pérez també ha explicat la possibilitat d'ampliar els client en residències i, fins i tot, a serveis domiciliaris per a persones grans i dependents.

No es volen perdre ni llocs de treball ni qualitat

A banda d'avaluar la viabilitat de la idea tant el Consell Comarcal com l'Hospital tenen dues preocupacions. La primera que no es perdi cap lloc de treball -Pérez ha volgut tranquil·litzar els treballadors- i la segona que es mantingui la qualitat del menjar. En aquest sentit el president del Patronat de l'Hospital, Jaume Vilarrasa, ha estat clar: 'allà s'hi menja com un restaurant'.

Tot i que la decisió final encara tardarà uns mesos des de l'Hospital tenen una certa pressa. I és que el canvi de cuina és urgent tant per una qüestió de volum com pel fet que l'actual normativa és més exigent i les instal·lacions actuals no la compleixen. Tot i això Joan Grané ha deixat clar que no s'ha produït mai cap tipus d'intoxicació i que el nivell de qualitat és molt alt.