Un gol del lateral embasta la permanència

L'Abadessenc s'ha endut el derbi (0-1).

Redacció
24 de maig del 2009


L'Abadessenc ja té el seu Belleti particular. Costa, el lateral dret dels blanc-i-negres, pràcticament ha assegurat la permanència després de marcar quan mancaven menys de vint minuts per acabar el partit. La setmana vinent hauria de sumar un punt però, possiblement, una derrota no l'impediria continuar a la categoria. Un derbi que també ha servit per acomiadar el porter ripollès Mateu que es retira després de 14 temporades a l'entitat.

L'Abadessenc necessitava els tres punts per quedar-se a Primera una temporada més. I els ha aconseguit gràcies a un gol de Costa que ha aprofitat una pilota solta a l'àrea després d'una rematada que havia repel·lit el pal. Un gol ha estat molt celebrat a la grada ripollesa, amb pràcticament mitja entrada d'aficionats de Sant Joan i amb la Barra Jove posant la banda sonora.

El derbi ha estat molt igualat i amb poques ocasions. A la primera una per banda, Josep pels locals al minut 18 i Castells al límit de l'intermedi pels visitants. A la represa el Ripoll ha sortit més posat en el partit i Ibáñez ha enviat una pilota al travesser en una jugada que no ha acabat en gol per miracle. Precisament aquesta jugada ha esperonat als santjoanins que a partir del 20 de la segona s'han llençat amb més fe que qualitat a l'atac. Però com que la fe mou muntanyes el gol ha arribat al 72. I encara dotze minuts després Casas ha pogut sentenciar però la vaselina sobre el porter Mateu ha anat molt per sobre del travesser.

Homenatge merescut

A quatre minuts pel final s'ha viscut el moment més emotiu de la tarda amb la substitució de Mateu. El porter ripollès es retira després de 14 temporades a l'entitat i ha estat acomiadat per tots els seus companys que li han entregat un trofeu. El gest sembla que no ha agradat gaire a l'àrbitre, l'únic que no estava convidat a la festa, homenatge per Mateu i celebració santjoanina per mantenir la categoria després d'un any molt difícil.

Veure
galeria de fotos del derbi. Fotos: Arnau Urgell/ElRipollès.info