L'Anem al Riu més comarcal

El Cercle de Sostenibilitat del Ripollès s'afegeix al Grup de Defensa del Ter en un cicle d'activitats d'un mes a nou municipis de la comarca.

Redacció
27 de maig del 2009


Aprofitant les darreres setmanes de primavera, i quan els rius mostren la seva millor cara pel cabal del desgel, el Grup de Defensa del Ter (GDT) recorda la importància dels espais fluvials amb les jornades Anem al Riu. Enguany però, fan un salt en col·laboració amb el Cercle del Ripollès del Centre per a la Sostenibilitat Territorial (CST) i assumeixen un àmbit comarcal.

Del 29 de maig al 28 de juny, s'han preparat activitats relacionades amb els rius i els seus ecosistemes a nou municipis de la comarca: Ripoll, Vallfogona de Ripollès, Campdevànol, Gombrèn, Ribes de Freser, Sant Joan de les Abadesses, Ogassa, Sant Pau de Segúries i Camprodon.

Les activitats organitzades són molt diverses i adreçades a tots els públics. En destaquen exposicions; brigades de neteja dels rius Ter i Merdàs i la riera de Vallfogona; itineraris guiats; caminades populars vora riu; esmorzars popular;, xerrades, activitats lúdiques i educatives adreçades a escolars; gimcanes; concerts; una baixada en barques pel Ter; 'gastronomia fluvial'; i un espectacle piromusical, entre d’altres.

El tret d'inici de l'Anem al Riu serà a Ripoll. El dissabte 30 de maig el passeig del Mestre Guich acollirà des d'un esmorzar popular a la baixada de barques pel riu, a banda d'un concert dels Randellaires, una gimcana i els inflables. A la nit, els Diables de Ripoll faran un espectacle piromusical i teatral des del pont d'Olot.

A més, els dies anteriors les escoles han participat, en col·laboració amb l'artista Eudald Alabau, en l'elaboració de murals relacionats amb els rius. Per altra banda, el 29 de maig s'inaugura l'exposició del XX concurs de fotografies de natura de l'Associació de Naturalistes de Girona. Serà a la piscina municipal fins el 3 de juny i posteriorment es desplaçarà cap a Camprodon, Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses.

Per altra banda, Vallfogona de Ripollès organitza una visita per observar i 'endreçar' el bosc de ribera el diumenge 31 de maig. Posteriorment les activitats seran a Campdevànol (5 al 28 de juny), Ribes de Freser (5, 6 i 7 de juny), Vall de Camprodon (6 i 7 de juny), Ogassa (13 de juny) i Sant Joan de les Abadesses (13 i 14 de juny).

Veure galeries de fotos de l'edició 2008: actes a Ripoll i espectacle piromusical.