Diuen que comença una nova campanya electoral

Les eleccions europees arriben enmig de la crisi i l'amenaça de l'abstenció.

Arnau Urgell
22 de maig del 2009


Mirem els telenotícies i els presentadors expliquen que no firmen unes informacions per estar en contra els blocs electorals -espais de durada determinada segons la 'mida' del partit-. Aquesta cantarella exasperant ha estat enguany la manera de tenir clar que una nova companya començava.  Perquè ni els carrers estan empaperats ni les bústies de correu col·lapsades.

Diuen els presentadors dels telenotícies que ha començat la campanya de les europees i afegeixen als blocs electorals, unes 'pastilles' diàries per donar a conèixer tot allò que decideixen els europarlamentaris. I més enllà de les propostes, es parla de la crisi i de l'abstenció. Potser el gran interès acabarà sent si l'abstenció guanyar per majoria absoluta -més vots que tots els partits- o relativa.

També al Ripollès la campanya ha començat amb tot just la primera marxa posada. Només un partit, Convergència i Unió, envia un correu electrònic per explicar que han penjat un cartell de 'l'independent' Ramon Tremosa. I diuen que eren els únics... Esquerra va anunciar que vindria el seu candidat a fer 'precampanya' però a darrera hora ho va suspendre per motius personals de pes. I de la resta, de moment, ni rastre (se suposa que la presència de Salvador Milà a l'acte d'Obrim els Ulls és absolutament fora campanya). Repassem els webs territorials dels partits i ni els més actualitzats fan referència a les europees... Doncs això, diuen que comença una nova campanya electoral.

Segueix tota la campanya de les europees a Nació Digital.