A quaranta dies de l'apagada analògica

La cobertura de TDT arriba al 97% de la població i el 86% de les llars ja estan adaptades.

Redacció
20 de maig del 2009


Queden 40 dies per l'apagada analògica, o el que és el mateix, que l'única manera de veure la 'tele' sigui mitjançant la TDT. El secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, ha explicat aquest dimecres que hores d'ara la cobertura ja arriba al 97% de la població i que el 86% de les llars ja s'hi han adaptat. Tot i que ha valorat positivament el procés ha volgut defugir el 'cofoisme' i ha recordat que es produiran incidències.

Missatges per anunciar l'apagada

A partir de l'1 de juliol només es podrà veure la 'tele' mitjançant la TDT. Mundó ha explicat que es tracta d'un procés de substitució tecnologica que requereix tres elements: cobertura, antena adaptada i descodificador. Pel 86% de les llars l'apagada no suposarà un problema ja que han fet els deures. El secretari de Mitjans de Comunicació ha admès que el darrer 10% és el que 'costa més'. Fins i tot s'ha mostrat segur que hi haurà un percentatge 'anecdòtic' de gent que el 30 de juny se n'adonarà que 'la tele s'apaga'.

A banda de la intensa campanya publicitària, els més tocatardans veuran com dies abans de l'apagada, apareixeran missatges sobreimpressos a la pantalla anunciant la fi de les emissions analògiques. Carles Mundó s'ha mostrat segur que es produiran incidències però ha afirmat que només li preocupa poder-les resoldre. Per la seva banda el president del Consell Comarcal, Enric Pérez, ha explicat que estaran molt en contacte amb els alcaldes per detectar les possibles problemàtiques.

Els primers i els millor adaptats

El Ripollès, conjuntament amb la Garrotxa, el Maresme i part del Vallès Oriental, serà la primera comarca del Principat en quedar-se sense televisió analògica. Així mateix, les xifres de cobertura i d'adaptació són superiors que a la Garrotxa (84% llars adaptades i 95% de població) i especialment que la mitjana catalana (75% llars adaptades). Els darrers territoris en apagar el senyal analògic seran la Regió Metropolitana de Barcelona i l'Alt Pirineu el 3 d'abril de 2010.