Internet via Wii, solució de Televall per l'accés de la gent gran a la xarxa

Redacció
16 de maig del 2009
La Fundació Televall s'ha sumat al Dia Mundial d'Internet -oficialment el 17 de maig- participant a la campanya Temps de Punt Tic. La Xarxa Punt Tic està formada per diversos centres i espais que posen a disposició de la ciutadania tant la infraestructura com l'assessorament tècnic per accedir a les noves tecnologies de la informació i la comunicació (NTIC).

La campanya Temps de Punt Tic ha realitzat un 'mercat d'intercanvi' d'experiències mitjançant la connexió per videoconferència. Aquest divendres el secretari de la Fundació Televall, Gaspar Tarrida, ha presentat (vídeo) el projecte pilot T-Seniority que pretén acostar internet a la gent gran mitjançant la televisió i la consola Wii.

L'objectiu del T-Seniority és oferir cobrir un ampli ventall de necessitats per aquest col·lectiu com l'assistència a la llar, la teleassistència... mitjançant internet. En aquest sentit la Wii esdevé una nova eina de comunicació per evitar la fractura digital i la integració social. En l'actual fase de la prova s'avalua la solució tecnològica -com arriba l'Internet via Wimax a la televisió- però també la navegabilitat i la usabilitat dels continguts.

La Fundació Televall convida a totes les persones que vulguin provar el sistema a fer-ho a la seu de l'entitat a Ribes de Freser. Tanmateix les proves als casals de la gent gran i als domicilis començaran a partir d'aquest estiu.

El T-Seniority el subvenciona la Unió Europea i compta amb la participació de diversos grups en vuit estats. A Catalunya lidera el projecte l'operadora de telecomunicacions Eurona mentre que Televall desenvolupa conjuntament amb Serveis Socials del Consell Comarcal i la residència de Ribes la plataforma de continguts.