Flexibilitzaran els ajuts pel menjador dels alumnes de nuclis agregats

Educació permetrà que el Consell Comarcal ajusti partides per tal que els alumnes de nuclis agregats no resultin discriminats.

Redacció
13 de maig del 2009
El Departament d'Educació ha ofert una solució pel problema dels ajuts escolars per a alumnes agregats. I és que hores d'ara hi havia alumnes que no podien gaudir de la gratuïtat del servei de menjador tot i viure a diversos quilòmetres del centre escolar pel fet de ser del mateix municipi.

Representants del Ripollès, encapçalats pel president del Consell Comarcal, Enric Pérez, es van reunir amb la directora general d’Atenció a la Comunitat Educativa, Maria Isabel Darder, per plantejar-li la demanda de gratuïtat del servei per als alumnes de nuclis agregats o de masies allunyades del nucli urbà. Una petició que havia estat aprovada per unanimitat en una moció el desembre passat.

Educació ha recordat que modificar l'actual situació -que evidentment no només es dóna al Ripollès- suposaria canviar una llei espanyol al Congrés dels Diputats fet que és molt complex. Tanmateix es va comprometre a donar cert marge de flexibilitat al Consell Comarcal del Ripollès per ajustar les partides i permetre que els alumnes que visquin més lluny de les escoles tingui el servei totalment gratuït o subvencionat en un percentatge molt elevat. Aquesta situació ja s'ha aplicat enguany en el cas de Beget.

A banda de Pérez van assistir a la reunió amb Darder, la consellera comarcal d'Ensenyament, Montserrat Tallant i l'alcalde de Ribes, Marc Prat, i el regidor ribetà, Francesc Paret. Precisament va ser aquest municipi el que va posar el problema sobre la taula.