67 parcel·les industrials sense ocupar

Redacció
12 de maig del 2009


La Diputació de Girona ha creat un sistema gratuït que permet, entre d'altres, consultar a través d'internet les parcel·les lliures que hi ha als 355 polígons de la demarcació. Al Ripollès indica que 67 parcel·les a disposició de les empreses que s'hi vulguin instal·lar -tot i que el sistema no comptabilitzar nous polígons com els plans de la Carola o la Barricona-.

Es tracta d'un sistema que inclou informació sobre els polígons industrials, el tipus de sòl, el transport públic que hi arriba, la xarxa de telecomunicacions, les empreses ubicades i les característiques de les parcel·les. D'aquesta manera, la Diputació vol posar a l'abast de qualsevol persona que vulgui invertir a la demarcació tota la informació possible sobre els espais disponibles als polígons industrials. L'eina permet a l'usuari fer cerques segons el tipus de parcel·la que necessita i la població on vol invertir.

Campdevànol, el municipi amb més parcel·les
Les 18 parcel·les del pla de Niubò (foto) suposa que Campdevànol, amb 26 de lliures, sigui el municipi amb una major disponibilitat de sòl industrial. En segon lloc se situa amb 14 parcel·les Ripoll, dels quals nou són dels Pintors. En tercer Sant Pau de Segúries i Camprodon amb deu i finalment Sant Joan de les Abadesses amb set.

Una eina potent per informar

'Amb aquesta eina volem que mai ningú ens pugui dir que no s'instal·la a Girona perquè no sap quin espai tindria disponible'. Així de rotund s'ha mostrat el vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies, Joan Pluma, en explicar l'objectiu que la Diputació persegueix amb aquest nou servei. 'No volem que es deixi d'invertir per ignorància', ha afirmat.



Es tracta de l'eina més completa sobre polígons industrials que existeix a l'Estat espanyol -ha estat finançada al 50% per la UE- i que vol potenciar la captació d'inversors a la demarcació. El sistema combina diferents tipus de dades que s'actualitzen permanentment i la Diputació també vol incloure noves dades en els propers anys. Per exemple, ara qualsevol usuaris pot fer una cerca segons les necessitats que tingui: metres quadrats, proximitat a l'aeroport, parcel·la amb zones verdes properes o al costat d'una depuradora, per exemple, però no pot saber el preu d'aquest terreny. Per això, Pluma ha afirmat que volen iniciar contactes amb el sector privat perquè, un cop es faci la cerca, la parcel·la tingui un enllaç directe amb informació sobre els preus.

El diputat ha explicat que, actualment, hi ha 1.922 parcel·les lliures a la demarcació de diferents superfícies i fins als més de 150.000 metres quadrats. També ha afegit que, a partir d'aquesta font d'informació, la Diputació ara podrà conèixer altres detalls sobre el tipus de parcel·les que hi ha lliures i quines són les característiques dels polígons gironins.