Comença la tercera fase d'urbanització de la Coromina del Bac

Redacció
05 de maig del 2009
El passat 27 d'abril van començar les obres d'urbanització de la tercera fase del sector de la Coromina del Bac de Sant Joan de les Abadesses finançades pel Fons estatal d'inversió local (FEIL).
La Coromina del Bac és un sector del municipi situat a la sortida nord que es va començar a urbanitzar a finals dels anys 90. En les dues primeres fases s'hi han situat equipaments -com la Vila Icària i la llar d'infants- i habitatges de renda lliure i protecció oficial.

La tercera fase es destina íntegrament a equipaments, docents i esportius, com el futur institut-escola que acollirà els nens de 3 a 16 anys. Per tal de construir aquests equipaments és necessari abans soterrar el torrent del Cubilà, una línia d'alta tensió i urbanitzar un vial, la rambla de Bernat Guillem Samassó, que unirà l'espai d'equipaments amb els actuals carrers del sector.

Les obres tenen un cost de 634.618 euros i estan finançades íntegrament pel Fons estatal d'inversió local (FEIL). Anteriorment el consistori havia presentat el projecte al Pla únic d'obres i servei (PUOSC) però la Generalitat no va atorgar la partida per tirar-lo endavant.