Molló viatja set dècades enrere

Entre 1.500 i 2.000 persones han visitat la segona Fira Transfronterera i de la Retirada de Molló.

Redacció
03 de maig del 2009
L'entrada dels feixistes, enguany amb la 'presència' de Francisco Franco i Carmen Polo, va ser l'activitat estrella de la segona edició de la Fira Transfronterera i de la Retirada de Molló. Els rebels van canviar les banderes republicanes per les rojigualdes i les plaques dels carrers i places després de llegir la carta que obligava als ajuntaments a fer-ho.

Per altra banda l'església de Santa Cecília es va omplir de gom a gom per escoltar els Himnes de guerra per un somni de pau. Era la segona vegada que s'interpretava a la Vall després dels actes del 70è aniversari de la fi de la guerra celebrats a Camprodon el passat mes de febrer.
 
Una altra de les novetats i que van congregar més visitants va ser una mostra d'objectes de la Guerra Civil que forma part del Museu de la Retirada de Camprodon. L'exposició també comptava amb una mostra de documents de l'arxiu històric municipal i l'exposició sobre la transhumància del Consell Comarcal del Ripollès. Al llarg dels dos dies, l'Ajuntament de Molló calcula que per la població han passat entre 1.500 i 2.000 persones, una xifra similar a l'edició de l'any passat.