Dani Comas s'emporta la copa del món en la categoria de 20'

11 d'abril del 2009

Sorpresa a la final de la prova de la copa del món de 20 polzades. El català Dani Comas s'ha imposat a l'actual campió del món i màxim favorit, el basc Benito Ros. La victòria s'ha basat en una segona volta quasi perfecta, amb tant sols sis punts de penalització en sis zones. A la primera, tant Comas com Ros havien empatat a 15 punts. Finalment, 26 punts per Ros -que fins a la darrera zona ha tingut opcions- i 21 per Comas.

El podi l'ha completat el polonès Rafal Kumorowski (35 punts) mentre que el mallorquí Carles Diaz  ha obtingut la quarta posició. Per la seva banda, el pilot de Sant Joan de les Abadesses, Eduard Planas, ha aconseguit una molt meritòria vuitena posició -la darrera de la final-. Cal tenir en compte que Planas era un dels pocs corredors que des dels quarts de final s'havien 'colat' a la fase final, reservada als millors de l'especialitat. El ciclista del Ripollès ha patit una caiguda en la segona volta que el va relegar a la darrera posició amb 57 punts.

Exhibició de Coustellier en roda gran

El francès Gilles Coustellier ha demostrat perquè és el millor en roda de 26 polzades (bicicleta gran). I és que va arrasar amb amb tant sols set punts de penalització -només un a la segona volta- i va deixar el segon classificat, el belga Kenny Belay, a dotze punts de distància. En tercera posició es va classificar el francès Vincent Hermance amb 29 punts. En aquesta modalitat -amb un domini aclaparador dels francesos- cap català es va classificar per la final.