La Fira de les 40 hores de Ripoll 'recupera' la plaça Gran

Redacció
27 de març del 2009
 
La inauguració de la Fira de les 40 hores servirà aquest divendres per'recuperar' pel poble la plaça Gran i el carrer Jacint Verdaguerdesprés de mesos d'obres. D'aquesta manera finalitza una de lesactuacions de major magnitud de la Llei de barris a la vila i quepermetrà gaudir d'un gran espai de comercial i de relació social. Lesobres però no han estat exemptes de crítiques i de cert rum-rumciutadà, i van ser una de les causes de la dimissió de la junta de laUnió de Botiguers de Ripoll.

Amb el darrer exercici de la Llei de barris per endavant -tot i que desdel consistori s'ha apuntat a la possibilitat de demanar una pròrroga-els lectors d'ElRipollès.info consideren de manera molt majoritària(49%) que el projecte suposarà un 'excel·lent impuls per a la vila'.Empaten els que consideren que és positiu però que a les places s'hanfet 'bunyols' amb els que entenen la Llei com una oportunitatabsolutament perduda (18%). Finalment, els que pensen que 'no sortiràals llibres d'història ni per bé ni per malament' suposenaproximadament un 10%.

V Mostra Gastronòmica

La Mostra Gastronòmica del Ripollès arriba enguany a la cinquena ediciói permetrà als ripollesos i visitants gaudir d'un menú basat en elsproductes de la comarca. Entre altres en destaca la ripollesa de porcecològic, el trifàsic 40 hores, el xai lletó i la galta de vedella ambvi ranci entre una quinzena de plats per 'llepar-se'n els dits'. Lacita a les nou del vespre a la Sala Eudald Graells.

Metalmorfosis

La gastronomia competirà en aquesta edició amb l'humor de David Moreno,conegut com Moreno del Metal. Per la Fira d'enguany debutarà amb el seuprimer espectacle de llarga durada, Metalmorfosis, en el qual de bensegur obsequiarà als espectadors amb les seves genials imitacions queli han permès guanyar-se el públic ripollès però també guanyar elconcurs organitzat pel programa Polònia l'any 2007. 
 
Maktub 100
A la Fira 2009 també es podrà assistir a la gravació del programa de Ràdio Ripoll, Maktub, que dirigeix el jove periodista ripollès Jordi Altesa. La colla del Maktub arriben avui a l'edició número 100 i ho volen celebrar amb tot els seus amics. El programa també té una vida paral·lela a la xarxa amb un bloc ben actiu. La cita a partir de les set de la tarda al passeig de Sant Joan (davant de la sala Eudald Graells).