La biblioteca Lambert Mata de Ripoll tanca tres mesos per traslladar-se al nou edifici

Redacció
02 de febrer del 2009
 
La biblioteca Lambert Mata tanca temporalment, 45 anys després de laseva posada en funcionament. Seran tres mesos per tal d'ultimar eltrasllat cap al nou edifici de la Biblioteca Comarcal Lambert Mata,situada a l'altra vorera del carrer de les Vinyes.

Al llarg d'aquestes setmanes caldrà inventariar els 100.000 documents(60.000 pertanyen al fons Mata), desseleccionar, actualitzar el fonsdonat de baixa, magnetitzar i encaixar, traslladar i realitzar ladistribució al nou edifici. Fins el 23 d'abril, dia de la inauguració,els llibres prestats es podran tornar mitjançant una bústia especial.

Mentrestant, els operaris treballen a contra-rellotge per deixar el nouedifici a punt. Un edifici amb una línia arquitectònica que trenca ique no deixarà indiferent ningú i que algú ja ha batejat com el'Guggenheim ripollès'.
 
A banda, s'aprofitarà el Fonts estatal d'inversió local (FEIL) per urbanitzar el tram que del carrer de les Vinyes que separa les dues biblioteques. L'obra tindrà un cost d'uns 150.000 euros.
 
Horaris d'obertura
En el ple de Ripoll del passat dimarts es va demanar si els horarisd'obertura serien majors que els actuals (30,5 hores en sis dies). Elregidor de Cultura, Ramon Prat, va explicar que s'obrira el majornombre d'hores possibles amb els mitjans humans que es disposi.