Clatellada a l'ARE amb el 70% de vots negatius

Redacció
24 de gener del 2009
 
Actualització 14:00
La consulta serà vàlida
Al llarg del matí han votat 510 dels 8.646 empadronats a Ripollmajors de 18 anys. D'aquesta manera, després de superar el llindar de450, el resultat de la consulta serà vinculant de totes totes. Aquestatarda la votació es trasllada a l'escola Joan Maragall. 
 
Actualització 12:40
Teresa Jordà vota enmig de fortes cues d'electors
Teresa Jordà vota a la consulta de l'ARE. Foto: Arnau Urgell/ElRipollès.info
Èxit inesperat de participació. A dos quarts d'una ha votat l'alcaldessa Teresa Jordà. La seva ha estat la 332a papereta que entrava a l'urna. D'aquesta manera tot fa pensar que quan es tanqui la primera ronda de votacions, a les dues del migdia, s'haurà superat el llindar mínim de 450 vots per tal que la consulta sigui vinculant. Des de mig matí hi ha una cua contínua d'almenys vint-i-cinc persones per votar.
 
Entre els electors hi ha una certa confusió sobre les dues opcions. Així mateix, cal destacar que en les darreres hores s'han repartir al barri de la carretera de Barcelona pasquins anònims per demanar el 'no'. A banda d'aspectes com la inundabilitat, el nombre de pisos i la manca d'aparcament s'alentava el 'vot de la por' dient que l'ARE 'portaria immigració, guetto i delinqüència'.  
 
Actualització 10:00
Jordi Munell el primer a votar 
Jordi Munell, el primer a votar. Foto: Arnau Urgell/ElRipollès.info
El portaveu del grup municipal de CiU, Jordi Munell, ha estat el primer a dipositar el seu vot a la consulta oberta. Altres regidors de la federació, com Josep Maria Creixans i Josep Maria Arias, també han estat molt matiners. Cal recordar que els convergents van ser els que van demanar la consulta. Pocs minuts després ha votat el portaveu del PSC i segon tinent d'alcalde, Enric Pérez. Una altra de les cares conegudes en dipositar el seu vot ha estat Eudald Casadesús, diputat de CiU al Parlament. En el primer quart d'hora han votat 20 persones. 
Enric Pérez també ha matinat per votar a la consulta. Foto: Arnau Urgell/ElRipollès.info
 
Actualització 07:00 
Aquest dissabte es realitza la 'consulta oberta' per votar a favor o en contra de l'àrea residencial estratègica (ARE) del Pla de Ripoll. Les opcions són, per una banda, acceptar el projecte amb les al·legacions consensuades (pdf) per part dels tres grups municipals o rebutjar-lo, fet que suposaria tornar als paràmetres vigents segons el POUM. Finalment, caldran 450 vots per tal que el resultat de la consulta sigui vinculant. 
Dijous els grups municipals van explicar les al·legacions. Foto: Arnau Urgell
Al matí, de 9 a 2, el lloc de votacions serà la sala Abat Senjust del consistori ripollès. A la tarda, de 4 a 8, l'escola Joan Maragall a la carretera de Barcelona. El mateix vespre se sabrà si l'ARE del Pla de Ripoll tira endavant.