L'Estat destinarà al Ripollès 4,7 milions del fons anticrisi

Redacció
04 de desembre del 2008
 
A banda de Ripoll els altres municipis més beneficiats -per ser els més poblats- són Sant Joan de les Abadesses, amb 634.000 euros; o Campdevànol,amb 622.000. Camprodon rebrà un màxim de 445.000 euros i Ribes de Freser opta aobtenir-ne 354.000. En el cas de Campdevànol Núria López explica que encara no han concretat els projectes però que aniran encaminats a 'millorar l'entorn urbà'. Coincideix amb Jordà amb el fet que 'aprofitaran al màxim el fons'.
 
Aquest fons estatal vol finançar inversions destinades a estimularl'economia i donar respostes a la crisi econòmica i financeramitjançant el finançament d'obres d'execució immediata i de competèncialocal. Actualment el principal finançament per inversions directes quetenen els ajuntaments són el Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC), els Fons europeus de desenvolupament (FEDER) o els programes d'obres provincials. Finsaquest fons puntual, l'Estat no en tenia cap de directe a tots elsmunicipis destinat a obres.
 
Assessorament de la Diputació 
La Diputació de Girona ha creat una oficina per donar suport iassessorament tècnic als municipis que presentaran projectes als ajutsque el govern espanyol ha creat per als ajuntaments. La voluntat de lainiciativa és ajudar als ajuntaments que no tenen prou infraestructuraper redactar els projectes i assessorar-los en el què calgui per talque pugin presentar els projectes abans del 24 de gener, termini fixatpel Reial Decret del Fons Estatal d'Inversió Local del passat 28 denovembre. El president de la Diputació, Enric Vilert, ha afirmat quel'objectiu de l'oficina és que no es deixi perdre 'ni un sol euro' dels 125 milions d'euros que es destinaran als municipis de la demarcació.