Mossèn Josep Sala s'acomiada de Campdevànol, Gombrèn i les Llosses

Redacció
30 de novembre del 2008
 
Moltes parròquies a cobrir
Ambel trasllat de mossèn Josep Sala i Subirana cap a la vall delGes, mossèn Antoni Boqueras ha hagut d'assumir les sevesparròquies. Concretament es tracta de Sant Romàd’Aranyonet,Sant Cristòfol de Campdevànol, SantFeliud’Estiula, Sant Pere de Gombrèn, Santa Mariade lesLlosses, Santa Maria de Matamala, SantVicenç de Palmerola,Sant Julià de Saltor,Sant Esteve de Vallespirans, SantSadurníde Sovelles, Santa Eulàlia de Viladonja, SantMartí de Vinyoles de Portavella i del santuaride la Mare deDéu de Montgrony, i de capellàresponsable del serveireligiós de l’Hospitalde Campdevànol.

Totesaquestes parròquies se sumen a les que ocupa des de 2005: SantJosep Obrer i Santa Maria de Ripoll, Sant Bartomeu de Llaers, SantBernabé de les Tenes i Sant Julià de Vallfogona.Precisament aquell any Boqueras va deixar de ser el rector deCampdevànol, càrrec que enguany recupera desprésd'exercir-lo de 1999 a 2005. Aquesta acumulació de parròquiesprovocarà la reducció dels oficis fet que preocupa amolts feligresos. En la darrera missa de Sala a Campdevànol,els fidels han rebut una quartilla amb unes paraules de comiat i unallista dels rectors i ecònoms de la parròquia des de1580.

Succés tràgic
El trasllat demossèn Josep Sala i Subirana cap a les parròquies de lavall del Ges respon a la tràgica mort de Josep Sala Bach. Elrector de Sant Vicenç i Sant Pere de Torelló va sertrobat mort, juntament amb la seva germana, el 31 de juliol d'enguanyal terme municipal d'Albanyà (Alt Empordà) desprésde perdre's buscant bolets a prop de Rocabruna. Sala Bach tambéhavia estat vicari de Ripoll.