Terra, música, mainada!

per Redacció , 25 d'octubre de 2008 a les 07:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
Onze escoles, tretze cançons
En cada Trobada s'ha editat un CD. Els tres primers es van dedicar als rius, als oficis i a les cançons amoroses i en aquesta ocasió s'ha centrat en cançons de pobles i comarques dels Països Catalans on els Randellaires han tocat. D'aquesta manera els més de 300 alumnes de cinquè de les escoles del Ripollès han cantat cançons de la Garrotxa, el Baix Empordà, el Conflent, el Lluçanès, el Capcir i, òbviament, de la nostra comarca.
Una nena canta el 'Tu de què rius' a darrera del president del Consell Comarcal, Enric Pérez. Foto: Arnau Urgell
Cèsar Ollé, dels Randellaires, va explicar a la mainada que va assistir a la presentació del disc, que cada cançó té un valor simbòlic. Però que és infinitament superior al de la 'música industrial' que sona a la ràdio o a la televisió. Ollé va comparar-ho amb la diferència entre 'un pollastre del supermercat i un de pagès'. D'aquesta manera, el flautista dels Randellaires, va demanar als nens i nenes que 'musicalment puguin percebre la diferència entre els pollastres de super i els de pagès'. Així mateix, van subratllar la importància d'aquestes cançons per mantenir la identitat del nostre poble.

 

Arxivat a:
Cultura
Participació