Adjudiquen el projecte constructiu del túnel de Toses

per Redacció , 23 d'octubre de 2008 a les 11:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'octubre de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Ministeri de Foment ha adjudicat per 1,9 milions d'euros el projecte per construir el túnel de Toses, inclòs en el tram de la nova N-260 entre la futura variant de Ribes i la Molina. El projecte constructiu del tram cerdà de la carretera que ha de substituir l'actual collada de Toses ja es va adjudicar el passat mes de març. El nou eix per comunicar el Ripollès i la Cerdanya s'estima que costarà 78,5 milions d'euros i estarà enllestit l'any 2012.

La redacció del projecte constructiu costarà 1,93 milions d'euros i anirà a càrrec de la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Apia i Geoplank. En aquest tram, de més de 18 km, s'inclouran fins a 46 estructures i 1,7 km de túnels. La velocitat prevista és de 60 km/h. D'aquesta manera, actualment s'estan redactant el projecte constructiu dels tres trams del nou eix: la vessant ripollesa -amb el túnel de Toses-, la vessant cerdana i la variant de Ribes -amb el túnel de Sant Antoni-.

 

Participació