L'alcalde de Planoles dimiteix lamentant haver estat condemnat abans del judici

Redacció
01 d'octubre del 2008
 
Les irregularitats
En unprimer moment Josep Fernàndez va afirmar que el ple d'ahir noera el lloc per donar comptes sobre les irregularitats sinóque ho faria al jutjat. Aquest fet va ser respost pel portaveu del'oposició, Roger Peñaroya, que recordava que haviendemanat una sessió extraordinària per, precisament,aclarir una situació 'molt greu'.

Finalment,tot i que cap dels regidors ha pogut llegir la denúnciaoficial, es va discutir, de manera més o menys aprofundida, dequatre irregularitats: crear comptes en nom de l'Ajuntament sense elconeixement dels tècnics; retirar diners en metàl·licper pagar una subvenció i no fer-ho fins a mesos desprésquan el Consell Comarcal ho va exigir; ingressar diners a comptes defamiliars com a tràmit intermedi per pagar despeses d'unacompetició esportiva; i manca de justificants per les despesesde material del casal. Fernàndez va reiterar que en cap cass'havia embutxacat diners.
Peñarroya (en primer pla) escolta les explicacions de Fernàndez. Foto: Arnau Urgell/ElRipollès.info

Dos plens i dues dimissions
Desprésde la denúncia del Consell Comarcal Josep Fernàndez vapresentar una carta de renúncia. Tanmateix, cinc dies desprésla va retirar i Independents per Planoles va demanar un pleextraordinari per aclarir la situació. La sessió es vaconvocar oficialment el passat dilluns però ahir, amb tràmitd'urgència, el batlle dimissionari va convocar-ne un segon perpresentar la renúncia irrevocable. Eva Salmerón (CiU)va afirmar que era una 'bona decisió tenint el comptel'ambient creat' però que estava convençuda queFernàndez podria justificar les situacions irregulars.

Larenúncia suposa que, de manera accidental, Jordi Bober siguiel nou alcalde de la població i que MariaJosé Famañosaesdevingui regidora. El méstrist pel final, el camí solitari i silenciós del jaexalcalde entre les desenes de veïns que s'havien acostat al'Ajuntament fins a desaparèixer carrer enllà.