Els ambientalistes aturen 'sine die' la tal·la de Carboners a l'espera que se n'actualitzi el Pla de gestió

per Redacció, 25 de setembre de 2008 a les 20:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de setembre de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A la reunió hi han assistit representants de Medi Ambient, de l'Ajuntament de Setcases i de les entitats ambientalistes. Foto: Arnau Urgell/ElRipollès.info 
 
Aquest vespre s'ha viscut a l'Ajuntament de Setcases una reunió de més de dues hores de durada entre representants del Departament de Medi Ambient i Habitatge, del consistori setcasí i d'entitats en defensa del territori del Ripollès pel conflicte originat amb la tal·la de l'obaga de Carboners. La trobada s'ha tancat amb l'acord d'actualitzar, a partir d'un procés participatiu, el Pla de gestió d'aquest bosc madur de pi negre. A la pràctica suposa l'aturada 'sine die' dels treballs de tal·la que s'havien iniciat la setmana passada i que es van aturar a causa de la pressió de les entitats ambientalistes.
 
Per l'alcalde de Setcases, Jaume Busquets, aquest temps d'impasse es podria allargar 'fins a un any o un any i mig'. La directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, ha explicat que el Centre de Recerca i Aplicacions Forestals (CREAF) -l'institut universitari que actualment està elaborant el catàleg de boscos madurs- intervindrà en l'actualització del procés. Finalment, Santi Llagostera, membre de l'Associació Arç i actuant com a portaveu de les entitats ambientalistes, ha considerat l'acord com a 'positiu' però ha demanat la presència d'altres institucions de recerca que actuïn com a 'àrbitres'.
 
Veure notícies anteriors de la tal·la de l'obaga de Carboners. 

 

Arxivat a:
Societat
Participació