Cinc entitats exigeixen l'aturada inmediata de la tal·la de la baga de Carboners

per Redacció, 20 de setembre de 2008 a les 07:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de setembre de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Actualització 10:30 
AEMS – Rius amb Vida, Associació de Naturalistes de Girona (ANG), l'Associació Arç, el Grup de Defensa de la Natura (GEDENA) i el Grup de Defensa del Ter (GDT) del Ripollès han fet públic un manifest on exigeixen l'aturada inmediata de la tal·la del bosc madur de pi negre de la baga de Carboners de Setcases. Les cinc entitats en defensa del territori demanen que 's'ompli a vessar' les bústies electròniques dels 'responsables' de la tallada: els serveis territorials de Girona del Departament de Medi Ambient i Habitatge (DMAH) i l'Ajuntament de Setcases. Un portaveu de l'Associació Arç ha lamentat a ElRipollès.info que 'els responsables de Medi Natural no tinguin la valentia d'aturar un tal·la d'una forest susceptible de formar part del futur Catàleg de Boscos Madurs'. Avui dissabte, coincidnt amb la Festa del Bolet, Setcases s'ha llevat ple d'adhesius com el de la fotografia.
Adhesiu aparegut a Setcases
Per altra banda, no es descarta denunciar a ambdues administracions per presumptes irregularitats en el procés. Concretament, no s'estarien complint la mesura dels perímetres dels arbres retirats, element que consta en el document d'aprofitament forestal. Així mateix, la llicència per tal·lar els arbres hauria pogut vèncer el març d'enguany. Ahir, l'alcalde de Setcases, Jaume Busquets, va negar que les llicències haguessin pogut caducar.

Consultar manifest complet.

 

Arxivat a:
Societat
Participació