Denuncien la tal·la d'un dels boscos madurs més importants de la comarca

per Redacció, 18 de setembre de 2008 a les 20:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El regidor de Setcases, Carles Fernàndez (independent d'una llista adscrita al PSC), va descobrir dimecres per casualitat que s'estava procedint a la tal·la del bosc de pi negre de l'obaga de Carboners. Aquest bosc de propietat pública és, segons l'Associació Arç, 'un dels boscos madurs més importants de la comarca', un tipus de formació forestal molt escassa en un país de boscos joves. El paratge està inclòs al Pla d'espais d'interès natural (PEIN), a la Xarxa Natura 2000 i el mapa de valors naturals de la Carta del Paisatge de la Vall del Camprodon el puntual entre 5 i 6 en una escala de l'1 al 6. Actualment el Centre de Recerca i Aplicacions Forestals (CREAF) està elaborant, per encàrrec del Departament de Medi Ambient, el catàleg de boscos madurs. En opinió de l'Associació Arç el bosc de Carboneres s'hi hauria d'incloure.

L'abril de 2007 més de dues mil firmes van aturar la seva tal·la, decisió recolzada per un informe de la direcció general de Medi Natural. Tanmateix, un nou informe realitzat per enginyers forestals ha fet que aquest organisme hagi autoritzat els treballs. Carles Fernàndez, considera que després que haguessin caducat les llicències del primer intent de tal·la caldria tornar a tractar la qüestió en un ple municipal. Per la seva banda, l'alcalde de Setcases, Jaume Busquets, considera que en cap cas aquestes llicències han caducat i que 'aquests treballs ja duen dos anys i mig de retard a causa de l'oposició dels ecologistes'. D'aquesta manera, Busquets entén que la qüestió no ha de passar per ple i recorda que després de les primeres mobilitzacions es va reduir el nombre d'arbres afectats.

 

Arxivat a:
Societat
Participació