L'Ajuntament de Ripoll valora com un èxit el Mercadal del Comte Guifré

El Ripolles.info
13 d'agost del 2008

Des de l'Ajuntament ripollès admeten que estan treballant amb elements de singularització d'aquest mercat medieval davant l'amplia oferta de mercats d'aquest tipus que hi ha actualment a Catalunya.
 
Ramon Prat considera que amb onze edicions el Mercadal del Comte Guifré que s'ha fet aquest dilluns i dimarts està 'consolidat' i que del seu èxit de visitants només en depèn aspectes com el temps. Aquest dilluns va caure un ruixat a la tarda però això no va influir en el nombre de visitants. Tot i que es difícil establir una xifra de visitants, els organitzadors calculen que cada any hi passen entre 15.000 i 20.000 persones depenen de si el mercat cau o no en cap de setmana.
 
El regidor ripollès diu que ara caldrà valorar l'acollida i singularitats dels nous espais que s'han obert aquest any a causa de les obres del carrers del centre i urbà i de cara a la propera edició estudiar si algunes d'aquestes alternatives poden seguir mantenint activitats del mercadal.
 
Respecte les singularitats que ha de tenir el futur Mercadal del comte Guifré de Ripoll per diferenciar-se de la resta de mercats medievals que es fan a Catalunya, Prat diu que hi estan treballant. El regidor ripollès diu que han de jugar a la carta que a 'Catalunya hi ha molts mercadals' però de Comte Guifré 'només n'hi ha un'. Per això admet aquest mateix dimarts s'han realitzat trobes de cara a 'singularitzar' el mercat ripollès a partir de l'any vinent.  (Marc Riera i Morató / ACN).