L'Ajuntament de Ripoll valora com un èxit el Mercadal del Comte Guifré

per El Ripolles.info, 13 d'agost de 2008 a les 09:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'agost de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Des de l'Ajuntament ripollès admeten que estan treballant amb elements de singularització d'aquest mercat medieval davant l'amplia oferta de mercats d'aquest tipus que hi ha actualment a Catalunya.
 
Ramon Prat considera que amb onze edicions el Mercadal del Comte Guifré que s'ha fet aquest dilluns i dimarts està 'consolidat' i que del seu èxit de visitants només en depèn aspectes com el temps. Aquest dilluns va caure un ruixat a la tarda però això no va influir en el nombre de visitants. Tot i que es difícil establir una xifra de visitants, els organitzadors calculen que cada any hi passen entre 15.000 i 20.000 persones depenen de si el mercat cau o no en cap de setmana.
 
El regidor ripollès diu que ara caldrà valorar l'acollida i singularitats dels nous espais que s'han obert aquest any a causa de les obres del carrers del centre i urbà i de cara a la propera edició estudiar si algunes d'aquestes alternatives poden seguir mantenint activitats del mercadal.
 
Respecte les singularitats que ha de tenir el futur Mercadal del comte Guifré de Ripoll per diferenciar-se de la resta de mercats medievals que es fan a Catalunya, Prat diu que hi estan treballant. El regidor ripollès diu que han de jugar a la carta que a 'Catalunya hi ha molts mercadals' però de Comte Guifré 'només n'hi ha un'. Per això admet aquest mateix dimarts s'han realitzat trobes de cara a 'singularitzar' el mercat ripollès a partir de l'any vinent.  (Marc Riera i Morató / ACN).

 

Arxivat a:
Cultura i mitjans
Participació