La Volta a Catalunya travessa el Ripollès

Redacció
20 de maig del 2008
La tercera etapa de la 87a Volta a Catalunya de ciclisme travessa aquest dimarts el Ripollès. Concretament passa per Sant Joan, Ripoll, Campdevànol i Gombrèn en una etapa que unirà Banyoles (el Pla de l'Estany) i la Seu d'Urgell (l'Alt Urgell) amb un total de 190 km i quatre ports de muntanya (Coubet, Castellar de n'Hug, Pedraforca i Josa del Cadí). La cursa provocarà talls parcials a la N-260 entre Olot i Coubet, a la GI-529 entre Coubet i Sant Joan, a la C-26 entre Sant Joan i Ripoll, a la N-260 entre Ripoll i Campdevànol i a la GI-401 entre Campdevànol i Gombrèn.
 
En el cas del Ripollès els ciclistes hi entraran des de la Garrotxa a través del Coll de Coubet (1.031 metres i de primera categoria). Aquest port té 9,9 km amb un desnivell mitjà del 5,5% i unes rampes màximes del 12%. En assolir-lo prendran la carretera GI-529 cap a Sant Joan de les Abadesses i faran un nou port, el de Santigosa (1.110 m) que no és puntuable.
 
Posteriorment travessaran la vila de Sant Joan per la carretera de Camprodon i el passeig del Comte Guifré per enfilar cap a Ripoll a través de la C-26. Creuaran Ripoll per la carretera de Sant Joan, la plaça de Sant Joan i la carretera de Ribes i tot seguit prendran la N-260 fins a Campdevànol.
 
Allà, giraran a l'esquerra per enfilar direcció a Gombrèn a través de la GI-401. En aquesta població està previst un esprint intermedi just a davant del Bar Parador. Una vegada superada la darrera població ripollesa per on passaran els ciclistes prendran la carretera cap a Montgrony per posteriorment desviar-se i dirigir-se cap a Castellar de n'Hug amb un port de primera categoria i 1470 metres d'altitud. A partir d'aquí vora 100 km més per carreteres del Berguedà i l'Alt Urgell en els quals tindran un port de categoria especial i un de segona categoria.