L'obertura d'una mesquita atia el fantasma de la xenofòbia a Ripoll

per ElRipollès.info/ACN, 1 de maig de 2008 a les 08:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de maig de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
L'equip de govern de Ripoll format per ERC i el PSC ha dit que el col·lectiu impulsor compleix amb tots el requisits necessaris. El mateix govern s'ha compromès a vetllar perquè quan s'hagi d'obtenir el permís d'activitats -darrer tràmit administratiu- l'espai reuneixi tots els requisits legals necessaris.
L'alcaldessa, Teresa Jordà, ha proposat una reunió entre els veïns que aquest dimarts van mostrar els seus recels al ple i representants de la comunitat musulmana. Jordà també ha ressaltat que els veïns del carrer Progrés on hi ha l'actual local d'oració no han tingut mai queixes.

Es dóna el cas que en un carrer proper al de Sant Antoni hi ha un local d'oració dels Testimonis de Jehovà que mai no ha despertat reacciones negatives entre el veïnat. Des del passat cap de setmana la ciutat també té en funcionament un local destinat a la pregària dels ortodoxos. L'exrector de Núria, Rafael Orri, n'ha estat l'impulsor. En aquest darrer cas, l'estretor del carrer no ha estat un problema pels seus veïns. És evident que per tal de continuar mantenint la bona convivència és imprescindible resoldre la situació i evitar qualsevol tipus de demagògia xenòfoba.

 

Arxivat a:
Societat
Participació