Sant Joan celebra la tercera Festa del Grito, que commemora la independència de Mèxic

Redacció
13 de setembre del 2007
El 3 de juny del 1980, es firmà l'acta d'agermanament amb San Luís Potosí, població en la qual hi nasqué Francisco González Bocanegra, l'autor de la lletra de l'himne nacional de Mèxic. Amb aquest agermanament s'unien les dues poblacions que havien vist néixer els autors de l'himne mexicà. Des de llavors, s'han organitzat diversos actes que han ajudat a estrènyer els vincles entre les dues poblacions, com és la ja tradicional  Festa del Grito.
 
Per tercer any consecutiu, durant tot el diumenge, s'han programat un seguit d'activitats que compten amb la col·laboració de diferents entitats mexicanes i catalanes.
 
El programa que s'ha previst per el diumenge dia 16 de setembre és el que es detalla a continuació:
 
PROGRAMA
 
10:00  i durant tot el dia Mercat de la Joguina ( parades de joguines tradicionals, de fusta, malabars ...) a la Plaça Clavé.
           
11:00  i durant tot el dia parades artesanes de productes mexicans i catalans
Plaça Major.
 
11:30- 13:30h Taller de Dansa Azteca a càrrec de  Sinuhe Padilla Isunza.
Aquest taller està adreçat a tots els públics i té una durada de 2 hores.
Plaça Major.
           
12:00 Missa amb participació Mexicana
Al finalitzar la missa recorregut amb carruatges i cavalls fins al Palmàs a càrrec de  Romero Black Arabics.
 
12:00  Cascarita
Partit de futbol amistós alevins CE Abadessenc- Selecció Mexicana
           Camp Municipal d'Esports
 
13:00 Concert al Palmàs:
Concert a càrrec del grup Chanekes
 
16:00 Tarda de l'aficionat (Concurs de Karaoke)
            Plaça Major
           
 
 
17:30 Espectacle artístic-musical a càrrec de  Sinuhe Padilla Isunza
         (Selecció de rancheras, corridos, sones veracruzanos, música de oaxaca, huapangos,    boleros...)
 
19:00  Grito de Independència. A càrrec del Cònsol General de Mèxic a Barcelona, Sr. Jaime García Amaral, acompanyat de l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, el Sr. Ramon Roqué.
         Balcó de l'Ajuntament – Plaça Major
 
19:15  Actuació musical del Mariachi José Garita
            Plaça Major
 
Totes les activitats són gratuïtes.
 
Per tal de facilitar el desplaçament fins a Sant Joan de les Abadesses, s'ha organitzat un autocar gratuït des de Barcelona, ja que el públic majoritari prové de l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquest autocar sortirà de Barcelona a les 9h del matí del Portal de l'Àngel. Per tal de reservar plaça, cal trucar a la oficina de turisme al 972 720 599 o bé  a turisme@santjoandelesabadesses.com. Les places són limitades i es reservarà per rigorós ordre de sol·licitud. Aquest mateix autocar, tornarà cap a Barcelona i sortirà de Sant Joan a les 9h del vespre. L'organització  d'aquest autocar compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Ripollès.
 
Per poder coordinar aquesta festa mexicana, s'ha organitzat des de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses una comissió que compta amb el suport de diferents entitats com ara: Consulat General de Mèxic, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Associació AMFORT (Asociación Mundial para la Formación Profesional Turística), el Consell Comarcal del Ripollès, l'empresa de productes mexicans La Costeña, l'empresa de cervesa mexicana Coronita, l'empresa de tequila José Cuervo, l'Alberg La Ruta del Ferro, la Unió de Botiguers de Sant Joan, el Grup Esplai Somnis, el JAS (Jovent Actiu Santjoaní), el Centre de Cavalls Àrabs de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el C.E. Abdessenc,  la Federació Mexicana de Futbol A i AFAMEX (Associació de Famílies Adoptants a Mèxic)
                                                                                                       
La Festa mexicana a Sant Joan de les Abadesses, clourà el III Festival Internacional de Mariachis que tindrà lloc a Barcelona del 10 al 16 de Setembre.