El Festival de Música Antiga dels Pirineus abandona Ripoll pel tarannà xenòfob de Sílvia Orriols

El FeMAP defensa que està compromès amb la justícia social, la integració i el respecte als drets humans, que considera incompatibles amb algunes de les polítiques de l'Ajuntament

Uns instant del concert del FeMAP a càrrec de Maria Hinojosa
Uns instant del concert del FeMAP a càrrec de Maria Hinojosa | FeMAP
Nació
24 d'agost del 2023
Actualitzat a les 17:22h

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) no continuarà organitzant concerts a Ripoll pel desacord de l'organització amb les polítiques del nou govern de Sílvia Orriols. Així li ho ha anunciat el seu director, Josep Maria Dutrèn, al tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Esports, Educació, Joventut i Infància, Albert Santandreu, Albert Santandreu, en una reunió aquesta setmana.

El Femap defensa que està compromès amb la justícia social, la integració i el respecte als drets humans, que considera incompatibles amb algunes de les polítiques que l'Ajuntament ha aplicat o ha anunciat que aplicarà. "No són compatibles amb els valors que promou el festival", ha argumentat en un comunicat.

Al seu torn, el govern d'extrema dreta ha afirmat que mantindrà les portes obertes perquè el FeMAP torni a Ripoll si així ho desitja l'organització. La decisió trenca amb una relació de gairebé 10 anys, des que la capital del Ripollès s'integrés al festival el 2014, quan es va dur a terme el primer concert. Des d'aleshores, han organitzat concerts cada any, així com altres activitats culturals complementàries, paquets turístics, promocions de productes ripollesos de quilòmetre 0 i activitats a la Fundació Guifré.