​Renfe licita les obres de la futura base de manteniment a l'estació de Ripoll

Costarà 17 milions, permetrà fer reparacions i revisions als trens de l'R3 i entrarà en servei el segon semestre del 2024

Un comboi aturat a l'estació de tren de Ripoll
Un comboi aturat a l'estació de tren de Ripoll | Arxiu ND
Redacció
31 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:28h
Renfe ha licitat per més de 17 milions d'euros les obres de construcció de la futura base de manteniment que entrarà en funcionament el segon semestre del 2024. Inclòs en el Pla de Tallers de Renfe, el de Ripoll servirà per fer reparacions i revisions de curt abast als trens que circulin per l'R3. Concretament, disposarà de 2 llocs de manteniment per a unitats de 200 m i 4 vies operatives de taller que oferiran 8 llocs d'estacionament de 100 m.

Segons Renfe, la nova base "permetrà dur a terme reparacions i revisions de curt abast als trens sense necessitat de retorn a la seva base principal, reduint així les incidències del servei a Rodalies i els temps d'entrada i sortida dels vehicles al taller".

Els treballs també inclouen la modificació i nou enclavament electrònic de l’actual estació de Ripoll per integrar i automatitzar els accessos a la nova Base de Manteniment i les seves vies operatives. La línia R3 disposa de via única, cosa que condiciona sensiblement el temps de recorregut pel temps de l’espera per a l’encreuament de trens a les estacions.