1 de 10

Rècord de candidatures: una vuitantena de municipis mai havien tingut tantes llistes on triar

Entre els llocs sense precedents de tantes paperetes electorals hi ha ciutats com l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès, Sant Boi de Llobregat o Rubí

A nombrosos municipis, els votants tindran més paperetes que mai on triar aquest 28 de maig. | Sofia Cabanes
per Roger Tugas Vilardell, Barcelona | 15 de maig de 2023 a les 10:19 |
Els partits han tancat 3.561 candidatures per a les eleccions municipals a Catalunya. No és l'any en què n'hi haurà hagut més, ja que el 2011 en van ser 3.731 i fins i tot el 2007 i el 2015 se'n van registrar més que ara. Tot i això, 81 municipis no havien tingut mai tantes llistes on triar com les que es trobaran els seus veïns aquest 28 de maig. El següent mapa permet consultar quina ha estat la convocatòria electoral més concorreguda a nivell de partits a cada municipi i, en el cas que el rècord sigui compartit, entre quins anys.

Quines han estat les eleccions amb més candidatures, a cada municipi?


Clicant, passant el cursor per damunt d'un municipi o buscant-lo al cercador, en pots consultar tots els detalls i les llistes registrades aquest 2023


Entre els municipis que trobaran més paperetes electorals que mai aquest 28 de maig, hi ha ciutats importants, com l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, al Barcelonès; Sant Cugat del Vallès, Rubí, Cerdanyola del Vallès i Barberà del Vallès, al Vallès Occidental; Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí, al Baix Llobregat; Granollers (Vallès Oriental), Blanes (Selva) i Vilafranca del Penedès (Alt Penedès). Igualment, però, Savallà del Comtat i Senan, a la Conca de Barberà, tenen prop de 50 habitants cadascun i, per primer cop, s'hi confrontaran tres candidatures en unes municipals.

Aquestes dades s'han pogut extreure gràcies a Nació Polis, la major base de dades històrica de les eleccions municipals a Catalunya. En ella, s'hi poden trobar gràfics, mapes i taules interactives amb tota la informació d'aquests comicis, municipi a municipi i partit a partit. Igualment, també s'hi poden consultar totes les candidatures electorals, amb els noms dels seus integrants, registrades per a la convocatòria del 28 de maig.
 

 

Arxivat a:
Política
Participació