Ruth Gumbau i Francesc Mauri seran els padrins del Casament a Pagès

Seran els convidats d’honor de la celebració que tindrà lloc el 21 de maig

Ruth Gumbau i Francesc Mauri
Ruth Gumbau i Francesc Mauri | Arxiu
Redacció
03 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:14h
Just una setmana després de la festa major de Ripoll, la capital del Ripollès tornarà a vestir-se de llarg per viure la seva festa més emblemàtica. El 21 de maig se celebrarà la 56a Festa de la Llana i Casament a Pagès. Un esdeveniment únic al món que reviu dos costums ancestrals: la tosa dels xais i l'enllaç religiós entre l'hereu i la pubilla de dues cases benestants.

El casament, en tant que és real, també té padrins. Com cada any dues personalitats de l'àmbit català tindran l'honor d'acompanyar als contraents. Els nuvis, la Pierina Roig i en Jordi Serrano, estaran acompanyats pel meteoròleg Francesc Mauri i la periodista Ruth Gumbau com a testimonis d'honor del seu casori ambientat en el segle XVIII. Dues persones amb una llarga trajectòria professional.

Des del Centre d'Iniciatives i Turisme de Ripoll agraeixen la predisposició de Francesc Mauri i Ruth Gumbau per participar com a convidats d'honor de la Festa nacional de la llana i casament a pagès. Segons l'entitat, tots dos s'han mostrat molt contents de rebre la invitació i afronten la jornada amb molta expectativa i il·lusió. La parella pren el relleu als padrins de l'any passat, que van ser la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i el cantant Lo Pau de Ponts.