Portes obertes per descobrir la restauració de l'ermita de Sant Antoni de Sant Joan de les Abadesses

Aquest dissabte es podrà veure com ha quedat el nou equipament públic que ha d'acollir un hotel-restaurant gestionat per la Fundació MAP

L'ermita de Sant Antoni de Sant Joan de les Abadesses
L'ermita de Sant Antoni de Sant Joan de les Abadesses | Ajuntament de Sant Joan les Abadesses
Redacció
22 de març del 2023
Actualitzat el 24 de març a la 13:19h
El pròxim dissabte 25 de març, de 12 a 14 i de 16 a 18 h, hi haurà una jornada de portes obertes a l'edifici de la casa-ermita de Sant Antoni de Sant Joan de les Abadesses, que acollirà l'hotel-restaurant Abbatissa.

Aquest nou equipament començarà la seva activitat aquest 2023 i ha estat el resultat d'un procés de restauració i rehabilitació que es va iniciar fa més de deu anys, gràcies al compromís de diverses institucions com la Diputació de Girona, la Generalitat o el mateix Ajuntament, amb una inversió superior als dos milions d'euros, que ha permès consolidar l'estructura d'aquesta masia del segle XVIII, a més d'ampliar-la i adequar-la a l'activitat que ha d'acollir.

Es tracta d'un espai i un entorn molt estimat pels veïns i veïnes, i que durant moltes dècades era un punt de trobada i de celebració, gràcies a la fonda que hi havia a l'ermita i dels serveis que oferia fins a finals dels anys noranta, així com les zones públiques habilitades per a pícnic, en un entorn privilegiat. Encara que continua sent un espai social i de reunió, la reobertura d'un negoci de restauració serà un impuls per a la funció social d'aquest indret, a la vegada que ampliarà l'oferta de pernoctació a la nostra vila, en una aposta pel turisme sostenible.
 

Gestió amb compromís

A més, la gestió d'aquest equipament públic la farà la Fundació MAP, una entitat socialment compromesa, que treballa per oferir suport perquè persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat al Ripollès gaudeixin de les mateixes oportunitats per desenvolupar una vida plena, autònoma i inclusiva. En aquests moments s'estan duent a terme les últimes actuacions i fent les gestions per tal d'acollir els primers hostes aquest estiu.