1 de 10
Transport públic

El Ripollès s'integrarà definitivament a l'ATM la pròxima tardor amb l'arribada de la T-Mobilitat

Les comarques de la setena corona podran accedir a la totalitat de títols disponibles un cop s'hagin adaptat tecnològicament les màquines validadores

Validació amb la T-mobilitat | ATM
per Lídia López, Berga | 10 de març de 2023 a les 12:53 |
La setena corona de l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, formada pel Ripollès, Berguedà i el Solsonès, s'integrarà definitivament al sistema de transport públic a la tardor. I és que, tal com va confirmar recentment el conseller de Territori, Juli Fernèndez Olivares, en una visita a l'Heliport de Berga, la T-Mobilitat estarà disponible també en aquestes comarques durant la tardor d'enguany. Per tant, l'arribada de la T-Mobilitat posarà a l'abast dels ripollesps els diferents títols i bonificacions disponibles, com la darrerament anunciada de la T-Jove, de la qual ara en resten exclosos.

"Tenim la previsió d’incorporar tots els vehicles de transport públic de la setena corona, és a dir, que les màquines validadores es facin compatibles amb la T-Mobilitat", ha detallat el conseller, que ha indicat que aquesta adaptació començarà aquest mes, si bé es pot allargar al voltant de sis mesos, situant la tardor com a termini inicial perquè es pugui posar en marxa. "A partir de la tardor, el Berguedà, el Ripollès i el Solsonès, tindran la mateixa T-Jove que a la resta de zones de l’ATM", ha sentenciat.


L'arribada de la T-Mobilitat no només posarà a l'abast dels joves ripolleses la T-Jove, sinó que posarà a disposició dels usuaris de la setena corona un seguit de títols inexistents a la comarca com la T-Familiar, la T-Usual o la T-Casual. A hores d'ara, l'únic títol disponible al Ripollès, més enllà del bitllet senzill, és la T-10. Així mateix, la integració permetrà obrir el ventall de trajectes a l'abast amb un mateix títol als usuaris berguedans.

La setena corona de l'ATM de Barcelona es va crear l'any 2015, amb la incorporació d'una part pendent d'Osona, el Berguedà i el Ripollès. I, a finals de l'any passat, també es va afegir la comarca del Solsonès.

 

 

Participació