Junts aparta Joaquim Colomer i li demana que deixi el càrrec de president del Consell Comarcal del Ripollès

Asseguren que si no marxa abans de divendres abandonaran el grup i passaran a l'oposició

Joaquim Colomer, durant una roda de premsa al Consell Comarcal
Joaquim Colomer, durant una roda de premsa al Consell Comarcal | CCR
Redacció
08 de març del 2023
Actualitzat a les 18:53h
El grup de Junts al Consell Comarcal del Ripollès ha emès un comunicat demanant al president de l'ens, Joaquim Colomer -del seu mateix color-, que dimiteixi del càrrec. De fet, la majoria dels consellers de Junts han escollit l'alcalde de Molló, Josep Coma, com a nou president del grup.

Asseguren que si Colomer no fa efectiva la dimissió, abandonaran el grup aquest divendres i s'integraran a l'oposició. Denuncien que la manera de fer de Colomer és "èticament reprovable i inacceptable en una institució moderna, transparent i exemplar".

L'Ajuntament de Ripoll ja va destituir Colomer com a regidor per "pèrdua de confiança". L'acusen, entre d'altres, d'haver creat un perfil fals a Twitter des d'on es criticaven accions del govern municipal.

“No podem continuar governant i ser copartícips d’aquesta actitud, i creiem que la resta de grups comarcals que donen suport a la presidència s’han de plantejar si avalen o no aquestes maneres de fer”, ha indicat el nou president del grup de Junts al Consell Comarcal, Josep Coma

La portaveu del partit, Mònica Sanjaume, ha recordat que els consellers han donat a Colomer uns dies de marge per a la reflexió. “Tenint en compte que els consellers s’escullen de manera indirecta per part del partit i no per part de la ciutadania, si no retorna l’acta de conseller abandonarem el Govern aquest mateix divendres”, ha avançat.

“Tenim clar que garantirem la governabilitat, i farem possible que tirin endavant tots els projectes que hem treballat com a membres del govern. No es tracta de paralitzar la institució, perquè amb el nostre suport res es paralitzarà. Es tracta de no ser còmplices d’aquesta manera de fer, i de permetre que un nova presidència remati els projectes començats”, ha afegit Sanjaume.