Protecció Civil provarà a l'abril les alertes mòbils d'emergència al Ripollès

Serà la tercera i penúltima zona on es provaran aquests missatges que pretenen alertar la població en cas d'incidents i emergències

El missatge que rebrà la ciutadania
El missatge que rebrà la ciutadania | ACN
Redacció
01 de març del 2023
Actualitzat a les 9:11h
Protecció Civil està duent a terme simulacres per tal de provar el nou sistema de missatges d'alerta d'avís a la població en cas d'emergència. Es tracta d'un avís que es rep al telèfon mòbil i que avisa que hi ha una emergència a la zona i quines precaucions cal prendre.
Ara mateix, el sistema està en fase de proves i Protecció Civil ha iniciat diversos simulacres a tot el país. Les proves s'estan fent per zones i aquest dimarts ha tingut lloc la primera a l'Alt Pirineu i Aran i Lleida. A la demarcació de Girona la prova no es farà fins a l'abril, concretament el dijous 27. Serà en aquesta data quan el sistema es provarà també al Ripollès, juntament amb la resta de comarques gironines i de la Catalunya Central.

Abans que arribi al Ripollès, els missatges d'emergència s'hauran provat també el 12 d'abril a les Terres de l'Ebre, Tarragona i Penedès. L'últim territori on es faran les proves serà l'àrea de Barcelona el 31 de maig.


Així doncs, els habitants de la Garrotxa rebran el dijous 27 d'abril un missatge d'emergència al telèfon mòbil. Serà, simplement, un simulacre i es calcula que es farà entre les 11 i les 13 h. Segons la zona, poden haver-hi entre tres o quatre enviaments segons considero oportú el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya.

Què he de fer per rebre el missatge?

La prova té l'objectiu de detectar si els missatges arriben a tots els telèfons mòbils. Segons Protecció Civil, tots aquells ciutadans que tinguin un mòbil amb el sistema Android versió 11 o superior, o el sistema IOS versió 15.6 o superior, rebran l'alerta per defecte. Els que tinguin versions més antigues, cal que configurin el telèfon seguint aquestes indicacions.