​Un cabrit acabat de néixer sobreviu al ras dues nits de glaçades al Ripollès: «Tot un miracle»

Els fets van passar fa pocs dies a Mas el Lladré, a les Llosses

Un dels treballadors del Mas el Lladré amb el cabrit
Un dels treballadors del Mas el Lladré amb el cabrit | Mas el Lladré
Redacció
31 de gener del 2023
Actualitzat a les 11:23h
Les històries de superació ens fascinen quan son protagonitzades per humans. Però aquesta setmana, s'ha fet viral una història de supervivència protagonitzada per un animal, concretament un cabrit del Mas el Lladré de les Lloses, al Ripollès.

Segons han explicat els responsables d'aquesta explotació ramadera a través d'Instagram, fa uns dies una de les cabres va parir en plena onada de fred. Era la primera vegada que ho feia i el part es va produir mentre pasturava: "Quan pareixen sempre ho fan a la quadra per tal de vetllar pel cabrit, que podria ser víctima de les guilles o altres bèsties. Però la mare era una cabra de primer part, i va parir mentre pasturava, fora de la quadra, pensant que encara li quedaven dies", expliquen des de Mas el Lladré.

Un cop va parir, la cabra va tornar, però la seva cria no. El cabrit va quedar desemparat i, tot i que alguns treballadors de l'explotació el van buscar, no se'l va localitzar. Fins i tot se'l va donar per perdut. Però al cap de tres dies, un dels treballadors de la finca va sentir un soroll: "El Pedro com cada matí va anar a buscar les vaques per anar a munyir, i va sentir cridar un cabrit. Era el cabrit de la cabra que havia cabridat feia tres dies. Havia passat dos dies i dues nits al ras, amb un fred que glaçava", relaten.

 

De seguida, van agafar el cabrit i el van portar amb la seva mare perquè mengés i es refés del fred. L'animal havia passat dues nits al ras amb temperatures gèlides i davant la possibilitat que qualsevol guilla o altre animal el pogués atacar. A causa de la seva història, ara la gent del Mas el Lladré ha decidit posar al cabrit el nom de Milagros.