​La neu provoca restriccions a carreteres del Ripollès

Des d'aquest dijous a la nit, s'ha limitat el pas de camions a l'N-260 a Ribes de Freser

Un cotxe amb les cadenes posades a la C-13, a la Guingueta d'Àneu, el passat dimarts
Un cotxe amb les cadenes posades a la C-13, a la Guingueta d'Àneu, el passat dimarts | ACN
Redacció
20 de gener del 2023
Actualitzat a les 9:24h
Dotze carreteres de la xarxa viària catalana s'han vist afectades per la neu aquest dijous a la nit. Les vies se situen principalment a l'Alt Pirineu i a la Vall d'Aran, però també n'hi ha alguna a la Cerdanya i al Ripollès. Així, a la C-28 han calgut cadenes entre Arties i Baqueira, i al Port de la Bonaigua ha estat tallada per risc d'allaus. A la C-142b també s'han imposat cadenes per a l'accés al Pla de Beret, i a l'N-230 hi ha hagut restricció per als vehicles articulats entre Vilaller i Vielha. L'N-260 ha presentat tres trams amb restricció a camions, entre Pont de Suert i Sarroca de Bellera, entre Montferrer i Castellbò i Soriguera i entre Ribes de Freser i Fontanals de Cerdanya. D'altra banda, a vuit carreteres més han calgut cadenes per circular.

En concret, a la GI-404 han calgut cadenes a Alp; a la GI-400, entre Alp i Fontanals de Cerdanya; a la GIV-4082 també s'ha de portar cadenes al tram d'Alp; a la C-13, el sector afectat per l'ús de cadenes és el d'Esterri d'Àneu; a la via L-501 en calen a la Vall de Boí; a la L-510 entre Tírvia i Alins; a la L-504 entre Tírvia i Lladorre, i a la C-147 se n'han de portar a Esterri d'Àneu.

A banda, cal recordar que les autoritats franceses van restringir el pas de camions a la frontera des de Catalunya arran de les nevades que hi ha havia previstes al país. Davant d'això, el Servei Català de Trànsit (SCT), en coordinació amb els Mossos d'Esquadra, ha restringit la circulació de vehicles pesants a la sortida 3 de l'AP-7 a l'altura de Llers (Alt Empordà) per redirigir-los cap a les zones d'estacionament de la Jonquera (Alt Empordà) i de polígons de la zona.

Aquest matí de divendres, el pas fronterer s'ha reobert després d'una petita enfarinada, però es mantenen 19 carreteres afectades pel temporal de neu. A l'N-260 entre Ribes i Fontanals de Cerdanya segueix restringida a només turismes, el pas de camions continua prohibit.