1 de 10
mobilitat

El cotxe elèctric compartit arriba a Sant Joan de les Abadesses

Ho fa a través de la Cooperativa Som Mobilitat

El servei per a compartir un cotxe elèctric s'ofereix a empreses, entitats, administracions i particulars. | Martí Albesa.
per NacióRipollès, Sant Joan de les Abadesses | 16 de gener de 2023 a les 16:56 |
Pròximament Sant Joan de les Abadesses posarà en marxa un servei de lloguer de cotxe elèctric compartit que s'ubicarà al carrer de l'arxiver mossèn Masdeu. La iniciativa ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura a través del projecte EnFoCC, amb recursos del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

La posada en marxa del servei és un pas més per ajudar en la necessària transició cap a un model de mobilitat menys contaminant en el que predominin formes de moure'ns més actives (anar a peu o en bicicleta) combinades amb el transport públic i, quan sigui necessari un cotxe de motor, poder llogar un cotxe elèctric compartit. 


Totes aquelles persones que desitgin fer-ne ús s'hauran de fer sòcies de la cooperativa Som Mobilitat (fent una aportació única de 10 €) i s'hauran de descarregar la seva app mòbil, amb la que podran llogar aquest cotxe i els més de 70 que ja estan en servei arreu del territori català.

Per tal de donar a conèixer el servei es farà una presentació oberta a tothom el pròxim dijous 19 de gener, a les 18 hores, a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses on s'ensenyarà el vehicle i el funcionament de l'aplicació.
Participació