1 de 10
predicció meteorològica

Gairebé tot el país en alerta pel canvi de temps d'aquesta setmana: vent i temperatures baixes

El Meteocat emet tres avisos de perillositat pel vent, la neu i el fort onatge que arribaran a Catalunya a partir d'aquest dilluns

Una màquina lleva-neus a Sort. | ACN
per Nació, Barcelona | 16 de gener de 2023 a les 09:34 |
Canvis a la vista. Aquesta setmana, a partir d'avui dilluns, serà plenament hivernal amb nevades i ventades a pràcticament tot el país. De fet, aquest diumenge alguns i algunes de nosaltres ben segur que ja hauran notat les primeres variacions en el temps, i és que el front ja ha començat a creuar el territori. Aquesta jornada ha estat la que ha obert les portes al fred de debò. Preparin-se.


Entre dilluns i dimarts les ventades, de nord-oest, seran molt importants i les precipitacions es concentraran al nord del territori. El temps també serà complicat pel que fa a les nevades cap a la cara nord de Catalunya poden superar els 40 centímetres. Cap al vessant sud del sector occidental del Pirineu podrien veure nevar dilluns a tan sols 600 metres, al voltant del nord de Lleida.
 

 

Avís per vent i neu

L'alerta per ventades és inclús taronja en alguns punts, sobretot a les comarques del litoral i prelitoral amb cops de vent que poden superar els 90 quilòmetres per hora. També al Pirineu hi haurà ventades. En aquesta zona, sobretot a punts del Pirineu occidental, hi ha un avís per nevades que poden deixar gruixos de més de cinc centímetres per sobre dels 700 metres i de més de 20 centímetres per damunt dels 1.400 a la Vall d'Aran
De cara als pròxims dies, la situació continuarà sent inestable amb un fort vent fins al dijous al centre i sud de Catalunya. Pel que fa a les nevades, continuaran caient en cotes relativament baixes. En general, les temperatures seran plenament hivernals amb un fred contundent.

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació