​Fil a l'agulla a la construcció d'un rocòdrom a Ogassa

El Consell Comarcal ja ha licitat les obres per valor de 168.000 euros

Redacció
29 de desembre del 2022
Actualitzat a les 17:31h
La paret del pavelló d'Ogassa on s'instal·larà el rocòdrom
La paret del pavelló d'Ogassa on s'instal·larà el rocòdrom | Ajuntament d'Ogassa
Ogassa posa fil a l'agulla a la construcció d'un rocòdrom al poble. Fa una setmana, el Consell Comarcal del Ripollès (qui gestiona i finança la inversió) va llançar la licitació de les obres de l'estructura. El projecte s'inclou dins el Pla de Sostenibilitat Turística del Ripollès, que forma part de les convocatòries dels fons europeus Next Generation.

L'obra es tracta d'un rocòdrom d'entrenament per a escaladors i senderistes, a més de la connexió i senyalització de les diferents zones d'escalada existents. El rocòdrom en si es construirà a una de les parets del pavelló d'Ogassa, un punt que també és l'inici de la via verda del Ferro i el Carbó.
 

Simulació virtual del nou rocòdrom Foto: Ajuntament d'Ogassa


El rocòdrom costarà 168.000 euros que es volen finançar a través del Consell Comarcal i el Fons Next Generation. L'estructura serà de 27 metres de llargada i gairebé 8 d'alçada, amb una superfície total de 200 metres quadrats. El rocòdrom tindrà parts llises i també una zona inclinada per als més experts.

Les obres han d'allargar-se nou mesos i s'espera que al pròxim mes de gener es licitin els treballs. A més del rocòdrom, el projecte també contempla la instal·lació de diferents panells informatius per accedir a les zones d'escalada de la Cantera i Can Camps.