Ripoll instal·la tions al carrer per sensibilitzar sobre les discapacitats

Se n'han repartit cinc per diferents punts de la ciutat i l'activitat s'allargarà fins al 10 de gener

Redacció
27 de desembre del 2022
Actualitzat a les 9:18h
Un dels tions repartits per Ripoll
Un dels tions repartits per Ripoll | ACN
La Fundació MAP i l'Ajuntament de Ripoll han impulsat una iniciativa per sensibilitzar sobre la diversitat funcional. La ceguera, la hipersensibilitat sensorial o la discapacitat intel·lectual son alguns dels trets que caracteritzen els cinc tions que s'han repartit per diferents punts de la ciutat. Els participants poden escanejar un codi QR on hi ha informació i dades d'interès de cada discapacitat.

"A la canalla els agrada i els crida l'atenció perquè no son els tions de sempre" explica una de les impulsores i terapeuta ocupacional, Aida Fernàndez. A través de les xarxes socials, s'han donat pistes sobre les seves ubicacions. L'activitat s'allargarà fins al 10 de gener.

"Abraceu-lo, perquè aquest tió és cec i no us veu", crida una mare als seus dos fills que han corregut cap al tió de la Devesa del Pla per anar-lo a saludar. Des del 21 de desembre que aquest tió juntament amb els altres quatre, s'han repartit per la ciutat. Usuaris de la Fundació MAP s'han encarregat de construir-los amb els seus complements, com ara una barretina i el nas de suro. Una empresa de jardineria els ha servit els troncs.
 

Des del 21 de desembre i fins al 10 de gener els tions estaran escampats per Ripoll Foto: ACN


L'objectiu és acostar les persones amb discapacitat i diversitat funcional a la comunitat a partir d'una activitat participativa i de sensibilització oberta a tots els públics. "Una acció que dona visibilitat al col·lectiu al mateix temps que fomenta el seu sentiment de realització personal i de pertinença a la comunitat", expliquen des de la fundació.

Fernández va ser qui va tenir la idea i la va compartir amb la fundació, que no va dubtar a portar-ho a la pràctica. "Està tenint molt bona acollida", explica Fernández, que destaca la importància de continuar sensibilitzant la població sobre aquest tema.

La ceguera, la discapacitat física, la hipersensibilitat sensorial, la salut mental i la discapacitat intel·lectual son les que han escollit enguany i ja estan pensant en noves idees per a l'edició vinent. L'activitat està oberta a tothom i s'allargarà fins al 10 de gener. A banda d'enviar fotografies i compartir-les per xarxes, els participants també poden optar al sorteig d'una panera.