Molló instal·la càmeres per controlar l'incivisme de residus

Els aparells s'han ubicat a la zona dels compactadors

Imatge d'arxiu de dues càmeres de videovigilància
Imatge d'arxiu de dues càmeres de videovigilància | NG
Redacció
14 de desembre del 2022
Actualitzat a les 17:03h
Des de fa unes setmanes que ja funcionen les càmeres de videovigilància als compactadors de Molló. Tal com es va decidir en els Pressupostos Participatius de 2021, s'han instal·lat càmeres en aquesta zona per evitar conductes incíviques amb relació a la gestió dels residus.

Les càmeres permeten identificar conductes incíviques o contràries a l'ordenança de residus com ara deixar residus fora dels contenidors o compactadors, abocar residus especials que van a la deixalleria, subjectes que no tenen domicili o activitat al municipi i que no tenen dret a fer ús del servei, o tirar deixalles en el contenidor que no toca. D'aquesta manera es pot identificar l'infractor/a i sancionar-lo.

Durant les setmanes vinents s'informarà els infractors i no se sancionarà, però quan entri en vigor la nova ordenança reguladora de la recollida i bona gestió dels residus se sancionarà amb imports que van des dels 120 als 1.500 €. En cas que la infracció sigui greu la multa serà de 1.501 fins a 15.000 €, i per infraccions molt greus la sanció pot anar dels 15.001 fins a 30.000 €.

D'aquesta manera, l'Ajuntament vol acabar amb les conductes incíviques d'alguns ciutadans, i aconseguir una millor gestió dels residus, que ha de comportar millores ambientals (foment del reciclatge) i millores econòmiques (menys hores de neteja per part de la brigada i menys costos de gestió de residus a abocador).