L'institut Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses, guardonat al Festival Acocollona't 2022

El certamen de cinema de terror de Girona ha premiat el centre del Ripollès per un curtmetratge

Els guanyadors del Festival Acocollona't 2022
Els guanyadors del Festival Acocollona't 2022 | ACN
Redacció
12 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:43h
El festival de cinema de terror de Girona Acocollona't ha posat el punt i final a la 12a edició aquest cap de setmana a l'auditori Josep Irla de Girona. L'acte ha servit per entregar els premis dels millors curts de terror que participaven en el festival. L'holandès Ruwan Heggelman ha aconseguit el primer premi amb Gnomes. Es tracta d'una obra que ha estat fent al llarg de cinc anys. El jurat ha destacat que el curt sigui "fresc, divertit, 'gore' i autèntic".

El segon premi ha estat pel curt Heleno de Mikel Arraiz. Es tracta d'una crítica esbojarrada del masclisme amb un to irònic "que es torna completament hipnòtic", segons recull l'acta del jurat. A més, s'ha fet una menció especial a La Masia de Víctor Català, que s'ha emportat el premi del públic d'aquest 2022, i a El semblante de Raúl Cerezo i Carlos Moriana.
A banda de l'entrega dels premis, l'acte d'aquest dissabte també ha servit per projectar la quinzena de curts de la competició Acocoexprés i la desena de treballs de l'Acocotut, el concurs de curtmetratges per a centres educatius de la demarcació de Girona.

Dins d'aquesta categoria escolar, el premi d'enguany s'ha repartit 'ex-aequo' pels alumnes de 4t d'ESO de l'institut escola Mestre Andreu de Sant Joan de les Abedesses, que presentaven Terror escolar i els de l'institut Salvador Sunyer de Salt amb El sacrifici. El jurat ha destacat "la qualitat de totes les obres" presentades pels centres.

En la categoria de l'Acocoexprés, el guanyador ha estat Albert Portal amb 'Revelacions 3'. El jurat destacat que "tanca una trilogia fantàstica" que s'ha narrat en exclusiva en aquest concurs de curtmetratges i juga amb "elements periòdics del gènere fantàstic i el metacinema". El segon premi ha estat per Aleix Cabarrocas i Ester Bertran amb La presència. L'acta del jurat remarca que és una "versió molt nostrada i maternal" del clàssic de terror Paranormal Activity.