​Més de 24.000 esquiadors a la Molina, Vallter i Núria durant el Pont de la Puríssima 2022

Les estacions firmen un bon inici de temporada

Imatge d'arxiu d'un remuntador de Vallter 2000
Imatge d'arxiu d'un remuntador de Vallter 2000 | ACN
Redacció
12 de desembre del 2022
Actualitzat a les 12:58h
El pont de la Puríssima deixa ocupacions d'entre el 70% i el 80% en establiments del Pirineu gironí. Els empresaris del sector hostaler asseguren que el temps els ha acompanyat sobretot durant el segon cap de setmana festiu i això ha ajudat a pujar les ocupacions.

Pel que fa als apartaments, en alguns casos també s'han assolit ocupacions del 80%, sobretot en zones de muntanya i estan satisfets del pont. Les estacions d'esquí també han arrencat amb bon peu la temporada. La Molina, Vall de Núria i Vallter han tingut 24.177 usuaris des del 3 de desembre, quan va començar la temporada.

Malgrat la incertesa que generava la durada del pont de la Puríssima el sector turístic gironí tanca el pont amb bon regust de boca. Si bé és cert que les estades s'han repartit més que anys anteriors, la majora d'establiments han notat més reserves en el segon cap de setmana. La falta d'unificació de festius entre escoles i empreses ha fet que es distribuís més el públic.

Tot i així, la neu i el bon temps "ha reactivat les reserves de muntanya", tal com explica la membre de la junta de l'Associació Turística d'Apartaments (ATA) a les comarques gironines, Esther Soler. Soler ha remarcat que en alguns establiments en concret s'ha arribat al 80% d'ocupació. L'associació, però, està satisfeta del volum de reserves que s'han fet en establiments de muntanya, interior i en les ciutats gironines.