​La Fira de Nadal de Ripoll 2022: dates i activitats

Consulta totes les propostes que tindran lloc els pròxims dies a la capital del Ripollès

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | Inès Vila / Rai Arjona
Redacció
02 de desembre del 2022
Actualitzat a les 11:01h
Nadal ja és a tocar i ho demostren les fires i mercats que durant aquests dies s'instal·len a tot Catalunya. Al Ripollès no serà menys i una de les més importants estarà ubicada a Ripoll. Es tracta de la Fira de Nadal i de la Joguina Artesana que enguany recuperen la normalitat després de dos anys amb mesures anticovid.
 

Dies, horaris i activitats

La Fira de Nadal de Ripoll se celebrarà des d'aquest dissabte 3 fins al dimarts 6 de desembre. Enguany, el certamen organitzat per Ripoll Comerç canvia d'ubicació i estarà situat al carrer Sant Pere, plaça Sant Eudald, plaça de la Lira i plaça Gran. Els horaris d'obertura seran de les 10 del matí fins a les 21 h, menys el dimecres que la fira es tancarà a les 19 h.

Activitats de la fira
Entre les activitats més destacades hi ha, precisament, desenes de parades de productes nadalencs, artesans i de proximitat. A més també durant tots els dies hi haurà inflables a la plaça de la Llibertat. Atraccions ecològiques a la plaça de Sant Eudald i parades de joguines a la plaça de la Lira, a més de tallers infantils.

Una de les activitats més destacades serà el campament reial amb passejades de camells pel recinte firal. El campament estarà ubicat a l'edifici de Can Vaquer i s'hi podrà accedir durant els quatre dies de fira. També es podran veure els gegants de Ripoll en una cercavila el dimarts a les 13 h.

Demostracions i concerts
Durant la fira, també hi haurà diverses demostracions. Es podrà descobrir com es reparen sabates, bones praxis de perruqueria de gossos, neteja de butaques i radiadors o demostracions de productes gastronòmics com creps.

Pel que fa a la música, hi haurà una cercavila de grallers el dissabte a les 19:30 h. La Fira també comptarà amb concerts com el del Coro Rociero de la Associacion Cultural Andaluza de Torelló el dilluns a les 18 h, un concert de gòspel diumenge a la mateixa hora o l'animació infantil de Pep Puigdemont dimarts a les 17 h a l'escenari de la plaça de la Lira.