La gestió de l'Hospital de Campdevànol, entre les millors d'Espanya

Ha rebut el premi Top 20 a la Gestió Hospitalària Global en la categoria de centres petits

La façana de l'hospital ripollès
La façana de l'hospital ripollès | HC
Redacció
30 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:36h
L'Hospital de Campdevànol ha estat guardonat amb el premi Top 20 a la Gestió Hospitalària Global, en la categoria d'hospitals petits. El certamen, que s'ha celebrat aquest dimarts a Madrid, està organitzat per la consultora IQVIA, i la valoració que està basada en indicadors objectius de qualitat assistencial, funcionament i eficiència econòmica obtinguts a partir de dades que es registren de manera habitual. L'edició d'aquest any ha tingut una participació de record de 170 hospitals privats i públics de tot l'estat espanyol.

L'Hospital de Campdevànol ha estat reconegut en la categoria d'hospitals petits, de menys de cent llits, amb el premi de millor Gestió Hospitalària Global, que engloba totes les àrees assistencials, d'aquí al fet que sigui un dels premis més importants. Joan Grané, gerent de l'Hospital de Campdevànol, ha volgut recalcar que aquest premi "és gràcies a l'esforç i treball de tots els professionals de la institució, perquè sense ells no s'hagués aconseguit".

L'Hospital de Campdevànol ha estat guardonat diverses vegades als Premis Top 20, però es dóna el cas que, el passat mes d'octubre, també va obtenir el primer premi per Processos Quirúrgics en el certamen Best Spanish Hospitals.

L'Hospital de Campdevànol és l'hospital comarcal del Ripollès i dóna servei a una població de referència de més de 25.000 persones. L'Entitat va ser fundada el 1920 i des d'aleshores vetlla per les necessitats de salut dels habitants de la comarca, amb l'objectiu d'assolir resultats d'excel·lència en els àmbits de la salut i la dependència.

Des de 1983, any en què l'Hospital de Campdevànol va ser acreditat per formar part del sistema sanitari català com a hospital comarcal, ofereix serveis concertats amb el CatSalut. Actualment, l'Hospital està acreditat com a centre d'atenció hospitalària aguda i com a centre d'atenció sociosanitària. A part de l'Hospital mateix, la Institució gestiona els Centres d'Assistència Primària (CAP) de Campdevànol i Ribes de Freser, i els consultoris locals de Campelles, Gombrèn, Pardines, Planoles, Queralbs i Toses.