Tallers, xerrades i una plantada de flors pel 25-N a Ripoll

El Consell de Dones del municipi ha organitzat diferents actes per al Dia Mundial Contra la Violència Masclista

El llaç lila, símbol de la lluita feminista
El llaç lila, símbol de la lluita feminista | Adrià Costa
Redacció
24 de novembre del 2022
Actualitzat a les 11:23h
El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones, i el Consell de Dones de Ripoll ha programat diferents actes per commemorar aquest dia. Un programa pensat per arribar a tota la població, amb activitats per a diferents tipus de públics i en el qual s'hi ha involucrat diferents entitats i serveis del municipi.

El dia 25 de novembre, es faran dues activitats, a les 17.30 h a la Biblioteca Lambert Mata "L'hora del Conte" amb Contes Violetes a càrrec de la Tribu Juganera. Seguidament a les 18:30 al Parc de l'Estació, una plantada de flors liles i la lectura del manifest institucional. L'acte s'anomena "Porta el teu pensament lila" i anima a tothom a portar una flor de color lila per plantar-la en un gest contra les violències.

El dimarts 29 a les 17.15 h al casal de joves El Galliner, es portarà a terme un taller de "Tècniques per lligar" per a joves de 12 a 18 anys. Serà a càrrec de professionals de la Creu Roja Joventut Girona amb el suport del personal del casal.

El mes de desembre també hi haurà dues activitats més. Per una banda, Creu Roja Joventut Girona, oferirà, el dia 14 de desembre al llarg de tota la jornada escolar, un taller de "Violència de Gènere i XXSS" als alumnes de l'INS Abat Oliba i l'Escola Vedruna. Per l'altra, a la tarda, a les 18 h a la Biblioteca Lambert Mata, Alba Alfageme, autora del llibre "Quan cridem els nostres noms" oferirà una conferència /taller que posarà punt final a les activitats entorn el 25 N.