Molló bonificarà el 30% de l'impost de residus als establiments que reciclin i utilitzin la deixalleria

Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament vol potenciar el reciclatge al municipi

Bosses de ràfia per facilitar el reciclatge
Bosses de ràfia per facilitar el reciclatge | Carlos Baglietto
Redacció
23 de novembre del 2022
Actualitzat el 24 de novembre a les 10:59h
A partir de l'1 de gener de 2023, els establiments de Molló podran aconseguir fins a un 30% de bonificació en la taxa de residus a partir de dues accions. La primera és l'ús de la deixalleria: s'atorgarà fins a un 10% de bonificació, en funció dels cops que vagin a alguna de les deixalleries comarcals (Camprodon, Sant Joan de les Abadesses o Ripoll). La bonificació anirà des del 5% (un mínim de 5 vegades a l'any) a un 10% (més de 10 vegades a l'any). Per comptabilitzar l'ús de la deixalleria cal tenir una targeta que es pot recollir a l'Ajuntament.

Per altra banda, els establiments podran bonificar fins a un 20% més de la taxa a través de l'anomenat "segell verd". Per obtenir aquest distintiu cal que s'enviï un corre del 28 de novembre al 30 de desembre de 2022 a [email protected] o trucant al 972.740.387.

Durant el mes de gener o febrer de 2023, un agent cívic del Consell Comarcal del Ripollès realitzarà una inspecció a l'establiment, i elaborarà un informe sobre el reciclatge. Es bonificarà un 20% si es recicla correctament les cinc fraccions següents: el paper/cartró, envasos, orgànica, vidre, residus especials (els que van a la deixalleria). I es bonificarà un 10% si es recicla correctament com a mínim quatre de les cinc fraccions següents: el paper/cartró, envasos, orgànica, vidre, residus especials (els que van a la deixalleria).