1 de 10
gastronomia

Neix a Ripoll el primer obrador compartit de les comarques gironines

L'espai de l'Aula d'Hostaleria del Ripollès té l'objectiu de donar un cop de mà als negocis emergents

Imatge de l'obrador | Cedida
per Redacció, Ripoll, Catalunya | 28 de novembre de 2022 a les 16:00 |
Ja fa temps que l'Agència de Desenvolupament del Ripollès estava treballant en la creació d'un espai d'elaboracions compartit. Es tracta d'un espai ubicat a Ripoll i que s'ha convertit en pioner a les comarques gironines. Permet ampliar les possibilitats del món culinari i la indústria alimentària a qualsevol persona que vulgui fer viable petites elaboracions i iniciar el seu negoci.

Es tracta d'un recurs per a desenvolupar projectes que, a l'inici d'una activitat, no serien assumibles. L'obrador compartit és com un viver d'empreses on les persones emprenedores poden realitzar una activitat estalviant el cost de la infraestructura fins no tenir-la consolidada.


A dia d'avui l'obrador de l'Aula d'Hostaleria del Ripollès és l'únic espai gironí habilitat i registrat sanitàriament per a oferir les seves instal·lacions a hores. D'aquesta manera l'espai, el mobiliari, els aparells i els electrodomèstics de l'Aula Magna estaran disponibles de forma esporàdica o temporal com a obrador per a desplegar activitats empresarials culinàries per part de persones treballadores autònomes o empreses del sector. La disponibilitat sempre serà en horaris no lectius dels Cicles Formatius i altres formacions que es realitzen anualment a l'Aula d'Hostaleria. Per a poder-los reservar caldrà presentar una instància de sol·licitud acompanyada d'una memòria d'activitat.
 

L'espai està equipat amb tota mena d'eines Foto: Cedida


El servei es podrà utilitzar un nombre màxim de 500 hores a l'any. L'ús de les instal·lacions es podrà dur a terme temporalment fins a un màxim de 3 anys. L'espai d'elaboració està dotat d'aparells, maquinària i mobiliari que es posarà a disposició de les persones que en facin la reserva. Tot i això, tota aquella persona que facin servir l'obrador haurà de portar-se els seus propis utensilis de cuina. Caldrà deixar les instal·lacions netes i no es podrà dipositar, acumular ni guardar cap material ni producte.

Les persones que facin servir aquest servei hauran d'estar en possessió de la formació relativa en manipulació i conservació d'aliments i tenir la capacitat de transportar els productes elaborats en les condicions òptimes en salut alimentària.

 

Participació