1 de 10
Bisbat de Vic

Girona o Tortosa: l'entorn eclesiàstic situa Romà Casanova fora del Bisbat de Vic

La mort del bisbe Francesc Pardo i el nomenament d'Enric Benavent com a arquebisbe de València, situen l'actual bisbe de Vic en una de les dues vacants

Romà Casanova durant la passada Diada de Sant Miquel a Vic | Adrià Costa
per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 8 de novembre de 2022 a les 09:08 |
El futur del bisbe Romà Casanova al Bisbat de Vic té data de caducitat, segons ha contrastat NacióDigital amb diverses fonts de l'entorn eclesiàstic de Catalunya. El passat mes d'abril moria el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i la torna que hi havia al Vaticà per succeir-lo situava el bisbe de Vic i el de Tortosa, Enric Benavent, com a màxims exponents a agafar-li el relleu.

Aquest mes d'octubre, però, Enric Benavent va ser nomenat arquebisbe de València, de manera que tornava cap a la seva terra, però deixava Catalunya amb dues vacants bisbals, la que ja existia a Girona i la de Tortosa, que era la que abandonava Benavent en la seva marxa cap al sud.


El nomenament d'Enric Benavent per fer-se càrrec de l'arquebisbat de València semblava que obria les portes de Girona a Romà Casanova, que quedava com a gairebé únic candidat al bisbat. Cal tenir en compte, però, que l'actual bisbe de Vic és natural de Deltebre, a les Terres de l'Ebre, de manera que algunes veus apunten que, als seus 66 anys i seguint amb la línia de la designació de Benavent a València, també és fàcil que l'acostin a casa seva, tot i que, en l'escalafó eclesiàstic català es podria interpretar com una "degradació".

En tot cas, serà el Vaticà qui decidirà quin serà el proper destí de Romà Casanova, però el que tothom té clar a nivell eclesial català, és que el bisbe posarà fi als seus 19 anys de discutida gestió al capdavant del Bisbat de Vic per ser nomenat màxim responsable d'un dels dos bisbats. Ara faltarà saber si serà Girona o serà Tortosa.

 

Participació